Onko motivaatio kateissa? Onko sinulla ollut ongelmia päästä haluamiisi tavoitteisiin lukemattomista yrityksistäsi huolimatta? Onko kehittymisesi pysähtynyt tietylle tasolle jo pitkäksi aikaa?
Yksilövalmentajasi on henkilökohtainen tukihenkilösi, joka kuuntelee, ymmärtää, motivoi ja kannustaa sinua kaikissa tilanteissa. Valmentajasi keskeisin tehtävä on saada motivaatiosi syttymään uudestaan ja viedä sinut asettamiisi tavoitteisiin ja niiden yli. Onko tavoitteenasi laihtuminen, kiinteytyminen tai kehon muokkaaminen? Vai onko sinulla jokin tietty pienempi tavoite, kuten puolimaratonin juokseminen tai jonkin tietyn suorituskyvyn osa-alueen kehittäminen? Personal Trainerin tehtävänä on määrittää kohdallasi mahdollisuudet ja aikataulut tavoitteidesi saavuttamiseksi. Jokainen valmennuskerta on tiettyjen tukipilareiden ja harjoitusohjelman pohjalta laadittu, mutta aina sinun ja yksilövalmentajasi näköinen. Ansaitset rahoillesi vastinetta ja valmennuksen avulla itseäsi tyydyttäviä tuloksia! FB3H-valmennuksen avulla pääset asioiden ytimeen aikaa ja vaivaa säästävällä tavalla.
Yksilövalmentajasta voi hyötyä käytännössä kuka tahansa. Huippu-urheilijoillakin on omat fysiikkavalmentajansa, jotka antavat urheilijoille yksilöllistä palautetta. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen, ja asioita voi aina tehdä paremmin. Uusien virikkeiden saaminen harjoitteluun ei ole koskaan haitaksi. FB3H-valmennuksen avulla syntyneet uudet harjoittelun virikkeet ja monipuoliset harjoitusmenetelmät ovat sinulle myös tulevaisuudessa hyödyksi. Aloittelevilla liikkujilla voi olla ajoittain epävarma olo omasta harjoittelustaan ilman ammattilaisen valvovaa silmää. Yksilövalmentajan tehtävänä on tukea ja kannustaa sinua jatkuvasti, jotta epävarma olosi pienenee kerta kerralta. Voimalla henkisesti ja fyysisesti hyvin vaikutat positiivisesti kaikkiin läheisiisi ja ympärillä oleviin henkilöihisi!
FB3H-VALMENNUSPAKETIN SISÄLTÖ
1. Alkukartoitus
2. Mittaukset
3. Harjoitussuunnitelma
4. Ruokavalio-ohjelma
5. Tapaamiset
6. Etätuki
1. Alkukartoitus
Tutustumiskäynti käynnistyy haastattelulla ja alkuarvioinnilla. Haastattelussa käydään läpi tavoitteitasi valmennuksen suhteen ja valmennukseen vaikuttavat elämän eri osa-alueet. Tutustumiskäynti sisältää myös lähes aina lyhyen harjoituksen ja/tai mittauksen. Tapaamisen keskiössä:
• Liikunta- ja terveyshistoria
• Elämäntavat
• Tavoitteiden määrittäminen
• Alkuarviointiharjoitus/-mittaus
2. Mittaukset
Mittaukset ja testit tehdään laadukkailla ja vakioiduilla tavoitteen mukaisilla testeillä. Testit katsotaan aina tarpeen ja tavoitteen mukaan. Esimerkiksi voimatasojen kehittymiseen käytetään yleensä harjoitusohjelmiin sisällytettäviä liikkeitä, joiden avulla kehitys on suoraviivaisesti mitattavissa.
• Kehonkoostumus
• Kestävyyskunnon kehittymisen seuraaminen
• Voimatasotestit
• Liikkuvuus-, ketteryys-, kimmoisuus- ja nopeustestit
3. Harjoitussuunnitelma
Harjoitussuunnitelma laaditaan yksilöllisesti alkukartoituksen jälkeen elämäntapa-analyysin ja mittausten pohjalta. Harjoitussuunnitelman keskiössä ovat asetetut tavoitteet, joiden lisäksi harjoitussuunnitelma sisältää aiempien ominaisuuksien ylläpitoon tähtäävää harjoittelua. Harjoitussuunnitelmat olisi hyvä päivittää 4-8 viikon välein, jotta elimistö ei ehdi tottua ärsykkeeseen ja kehitys hidastua. Suunnitelmissa huomioidaan luonnollisesti myös akuutit tai krooniset vammat tai muut jollain tapaa täysipainoista harjoittelua rajoittavat ongelmat. Turvallisuutesi on kaiken harjoittelun lähtökohtana. Kehittyminen vaatii säännöllistä harjoittelua ja nousujohteisuutta.
• Harjoitussuunnitelmat ja materiaalit
• Ominaisuuksien kehittäminen/ylläpito
• Harjoitussuunnitelman säännöllinen päivitys kehittymisen mukaan
4. Ruokavalio-ohjelma
Ruokavalion merkitys kuuluu oleellisena osana kokonaisuuteen tavoitetta tukevana osa-alueena. Ruokavalio laaditaan yksilöllisesti, ja huomioon otetaan aiemmat ruokailutottumukset. Ruokavalioon tehdään pieniä muutoksia kerrallaan. Ruokavalioissa on paljon yksilöllisiä eroja, mutta ruokavalio pyritään pitämään perusasioissa.
• Ravintopäiväkirja-analyysi
• Ruokaohjelman laadinta
5. Tapaamiset
Tapaaminen on yleensä viikon kehittävin, vaativin ja tavoitteen kannalta olennaisin harjoitus. Tapaamisilla pyritään myös varmistamaan omatoimisen harjoittelun sujuvuus käymällä harjoitusohjelmaa läpi. Tapaaminen kasvotusten tarjoaa parhaan mahdollisen vuorovaikutuksen. Esimerkki tapaamisesta:
• Kuulumisten vaihtaminen
• Alkulämmittely
• Pääharjoitus
• Loppuverryttely
• Tuntemukset tapaamisesta
6. Etätuki
Etätuella pyritään varmistamaan harjoittelun sujuvuus ja selvittämään tuntemukset harjoittelusta. Voit myös kyseenalaistaa ja käydä keskustelua valmentajasi valitsemista harjoitusmenetelmistä. Valmennuspaketti vaatii molempien täyden sitoutumisen projektiin. Positiivinen tilivelvollisuus jollekin muulle on yllättävän iso tekijä tavoitteeseesi pääsemisen kannalta.
Sähköposti: henri.hakala@fb3h.fi
WhatsApp: 0400 620 542
Valmennus ja valmentaminen on kokonaisvaltaisuutta, yksilöllisyyttä, vuorovaikutusta, innovatiivisuutta, suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä, kykyä soveltaa ja korkeaa laatua kaikessa tekemisessä. Valmentajalla on aina halu ja kyky heittäytyä täysillä mukaan valmennukseen. Valmentaja pyrkii myös hyödyntämään erikoisosaamistaan valmennustilanteissa. Hyvä harjoitusympäristö on myös kaiken tekemisen taustalla luoden mielekkään harjoituselämyksen.
Yksilövalmentajan palkkaaminen on iso päätös, joka parhaimmillaan voi muuttaa elämän totaalisesti parempaan suuntaan. Mieti tarkkaan keneen sitoudut, vaadi laatua ja asiantuntijuutta – valitse FB3H! Teet samalla elämääsi mullistavan päätöksen hyvinvointisi ja terveytesi kannalta sekä saavutat haluamasi tavoitteet kilpailukykyiseen hintaan!
Tutustu hinnastoomme